KISSANI

~~~~~

Meillä asustaa 2 kissaa, Onni ja Teppo.
Molemmat ovat tulleet meille Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistykseltä.

Minulla oli myös vuosina 2000-2001 Mimosa kissa, jonka jouduin antamaan uuteen kotiin sopeutumisvaikeuksien vuoksi, 2001-2004 Iida kisu joka menehtyi vain 4-vuotiaana FIPpiin ja vuosina 1999-2008 Sofia kisu joka hävisi lopulta taistelun ärhäkälle astmalle. Sofia oli sellainen "once in the lifetime"-kissa. Ikävä on suuri! Venla oli ensimmäinen kissani joka asui meillä 1999-2012. Venla oli kuollessaan arviolta 18-vuotias.
Myös Mimosa, Iida, Sofia ja Venla olivat otettu samasta eläinsuojeluyhdistyksestä.


Teppo
Pikimusta, arviolta 2009 syntynyt kollipoika joka on löytynyt kaduilta maleksimasta.
Sieltä poika oli kerätty parempaan talteen PHESYn tiloihin marraskuussa 2010 ja sitä kautta Teppo löysi meille maalikuun 15. päivä 2011.
Teppo on hyvin touhukas, vilkas ja seurallinen katti. Välillä oikea Vaahteranmäen Eemeli joka keksii kaikenlaista tekemistä aiheuttaen meille harmaita hiuksia!
Teppo on siitä huolimatta aivan ihana ja hyvin rakastettava sylikissa.


~~~~~~~~Onni

Arviolta syntynyt vuonna 2002, muutti meille helmikuussa 2005.
Onni on laiska, mukavuudenhaluinen, sopivasti seurallinen, äärimmäisen ahne, itsepäinen ja älykäs kissa.
Meillä ei saa unohtaa juuri mitään elintarvikkeiksi kelpaavaa pöydille tai ne häviää parempiin suihin alta aikayksikön.
Muuten poika on ollut terve mutta Onnille kävi "pieni" haaveri tammikuussa 2009 ja alkuvuodesta 2012.
Onni tippui vuonna 2009 eteisen kaapin päältä leikkiessään. Tämän seurauksena Onnilta katkesi toisesta takajalasta sekä sivu- että ristiside ja ne jouduttiin korjaamaan leikkauksessa nailonlangoilla.
Onneksi poika toipui leikkauksesta hyvin (siitä huolimatta että herra poisti omatoimisesti tikit leikkaushaavasta jo 3. päivänä leikkauksesta) ja meno on ollut sen jälkeen entisenlaista.
Jotakin ilmeisesti samansuuntaista tapahtui myös keväällä 2012, emme olleet itse kotona näkemässä tilannetta mutta Onnilta katkesi ristiside myös toisesta takajalasta. Onnin iän vuoksi emme lähteneet leikkauttamaan enää toista jalkaa mutta Onni on pärjännyt siitä huolimatta vamman kanssa todella hyvin.
Onnilla todettiin myös struviittikiteitä, eli virtsakiteitä vuonna 2006 mutta erityisruokavaliolla ongelma on pysynyt poissa.