KOIRANITytöt kuvassa 29.11.2010


~~~~~

INKA

Secret Affair's Decision Maker
Kasvattajan sivut: http://www.secretaffairs.org/
sukupuoli: narttu
syntymäaika: 11.03.2003
rotu & väri: sileäkarvainencollie, blue merle
vanhemmat: e. Wild Wind's Naughty by Nature & i. Sharleis Tennessee Ted
terveystulokset: lonkat A/A, kyynärät 0/1, silmät CEA-vapaa pentuna

paino: n.22-23kg
Luonnetesti: +86p.
näyttelyt: 2xEH, 5xERI, 2xPN3, 1xSERT (Inka käynyt vain 7 kertaa koiranäyttelyssä)

Inka jalostustietojärjestelmässä:
http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FIN39740/03&R=296 


Inka on luonteeltaan melko pehmeä, miellyttämisenhaluinen, kontaktin hakuinen, ihmisrakas, helposti muiden koirien ja muiden eläinten kanssa toimeentuleva, leikkisä, iloinen, energinen, avoin, äärimmäisen helppo kouluttaa, innostuu lähes kaikesta yhdessä tekemisestä, osaa kuitenkin olla myös sopivasti itsenäinen, pitää huolta laumasta ja huolehtii ettei lauma katoa silmistä vapaana ulkoillessa, pitkäpinnainen, rauhallinen ja tasainen luonteeltaan mutta osaa kyllä myös riehua ja revitellä. 
Ikä tuonut tullessaan pientä "laiskuutta", itsepäisyyttä ja jopa kärttyisyyttä.Lisätietoja/terveysasiaa: 


INKA oli sijoituskoira ja Inka synnytti pentueen/ 8 pentua kasvattajalle 18.04.2007 jonka jälkeen koiran omistus siirtyi täysin minulle.
Nuorempana Inka oli hyvin terve lukuunottamatta paria tassuhaaveria jotka tikattiin.
Inkalle tuli märkäkohtu maaliskuussa 2010 joka leikattiin välittömästi eli koko kohtu ja munasarjat poistettiin.
Inka on kärsinyt vähäisestä virtsan karkailusta koko ikänsä. Tiputtelu tapahtuu vain hetken aikaa pissalla käymisen jälkeen jonka vuoksi joutuu viettämään aina muutaman minuutin omalla viltillä eteisessä sisälle tultuaan. Muuna aikana tiputtelua ei esiinny.
Asiantunteva eläinlääkäri totesi että Inkan virtsankarkailu ei ole tavallista virtsakarkailua vaan ilmeisesti Inkalla on pieni rakennevika (lantiorakko) joka aiheuttaa tällaisen pienen pissalla käynnin jälkeisen tiputtelun.
Nyt vanhalla iällä on tullut mukaan myös se tavanomainen virtsankarkailu johon on todella hyvin auttanut lääkitys.
Inkalle ilmaantui toiseen silmään vuonna 2011 collieille hyvin epätyypillinen indolent ulcer (googlaa tarkempaa tietoa) joka hoitui raaputtamalla silmän pintaa nukutuksessa.
Vaiva ei ole uusinut.*~*~*~*~*~*~


 
NETTA

Quattro's Natural Science
sukupuoli: narttu
syntynyt: 17.09.2004
rotu ja väri: länsigöötanmaanpystykorva, harmaa vaalein merkein, pitkä häntä
vanhemmat: e. Cimillan Citronella & i. Nallenevan Energiaa
Netan isä löytyy täältä: http://personal.inet.fi/koti/calawan/
ja emä täältä: http://www.elisanet.fi/cimillan/
terveys: lonkat C/C, silmät terveet/tutkittu 13.10.07, polvissa väljyyttä
paino: n.11kg
luonnetesti: +101p.
näyttelyt: pentunäyttelystä kp ja rodun erikoisnäyttelystä jun EH (Netalla jäänyt näyttelyt vain näihin 2 kertaan automatkustuspelon, koira-arkuuden ja sairasteluiden vuoksi)

Netta jalostustietojärjestelmässä:
http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FIN45992%2F04&R=14 


Netta on luonteeltaan pehmeä, melko kuuliainen, pitää hyvän kontaktin ohjaajaan, vilkas, energinen, aina hyvän tuulinen, oppivainen, iloinen hössöttäjä, seuraa jaloissa mukana joka paikkaan, myös hyvin stressiherkkä, tietyllä tavalla yhden ihmisen koira, kainalossa nukkuja, aina innokas osallistumaan kaikenlaiseen tekemiseen, ei kovin itsenäinen, herkkä haukkumaan ja ilmoittamaan kaiken, rakastettava sydänten valtaaja, ikuinen pentu.
Koira jolla on SUURI SYDÄN ja hymyilee aina koko olemuksellaan!


Lisätietoja terveydestä: 

NETTA on ollut melkoinen maanantaikappale.
Ennen 4 vuoden ikää Netta ei sairastellut juurikaan. Ainut ongelma oli että ei oppinut sisäsiistiksi. Sen jälkeet kaikki murheet alkoivat.
Netalta on leikattu molemmat takajalkojen ristisiteet (ensimmäinen jalka syksyllä 2008 ja toinen keväällä 2009) synnynnäisen rakenteellisen heikkouden vuoksi. Rispaantuneet ristisiteet korvattiin sekä lihaskalvolla että erikois nailonlangoilla. Netta toipui leikkauksista hyvin mutta hurjempaa menoa joutuu välillä vähän rajoittamaan jottei jalat rasittuisi liikaa / kipeytyisi turhaan.
Netta sai myös kohtutulehduksen kesällä 2009 joten kohtu ja munasarjat poistettiin. Tästä Netta onneksi toipui nopeasti ja tappijalan elämä on ollut sen jälkeen helpompaa ilman juoksuja. Eläinlääkärin mukaan kohtu oli poistettessa epänormaalin näköinen.
Netta kärsii myös furunkuloosista mikä puhkesi etutassuihin syksyllä 2010.
Ruoka-aineallergia epäily nousi esiin syksyllä 2012, siirrettiin raakaravinnolle josta ollut helpotusta tassuvaivoihin ja toistuviin korvatulehduksiin.Netan parilla veljellä on todettu atopia, mutta onneksi Netalle sellaista ei ole puhjennut. Siskolla on varastopunkkiallergia.
Netta on myös kovin stressiherkkä yksilö. Pelkää autoilua, ukkosta, jännittää ja stressaa herkästi muita koiria ja ennen myös lapsia. Ongelma on onneksi jonkinverran helpottanut iän myötä, mutta pitkillä automatkoilla Netta saa rauhoittavaa lääkettä.

~~~~~~~~